Frågor och svar

Här hittar du våra vanligaste frågor och svar om ditt boende, hur du söker lägenhet hos oss mm. Du kan även skicka in nya frågor till oss via formuläret längst ned.

För dig som söker lägenhet

Hur söker jag lägenhet hos er?
-På tjgruppen.se fyller du i intresseanmälan för lägenheter, där uppger du vem du är och vilken typ av lägenhet du söker. Klicka här för att komma till intresseanmälan. 

Vart har ni lägenheter?
-Vi har lägenheter framförallt i Växjö centrum.

Vad kostar en lägenhet hos er?
-Kostnaden beror på hur stor lägenheten är och vilken hyra som är framförhandlad, skulle du få erbjudande om en lägenhet hos oss får du reda på vad just den lägenheten kostar. 

För dig som bor hos oss

Hur fungerar det med andrahandsuthyrning?
-Du måste ha godtagbara skäl för att hyra ut i andra hand. Det krävs dock alltid TJ Gruppens, alternativt hyresnämndens tillstånd. Hör av dig för mer information.

Får jag installera diskmaskin/tvättmaskin i min lägenhet?
-I en del lägenheter finns möjlighet att installera egen disk- och/eller tvättmaskin. För att veta om det finns möjlighet till detta i just din lägenhet kontaktar du oss. 

Du har själv ansvar för att installationen utförs fackmannamässigt, genom att leverantör eller rörläggare anlitas. Skador orsakade av egen disk- och/eller tvättmaskin är du själv ansvarig för.

Kolla med ditt försäkringsbolag om hemförsäkringen täcker eventuella skador. Tänk också på att felaktigt inkopplad maskin kan orsaka störningar i varm- och kallvatten i hela huset.

Får jag måla/tapetsera om i lägenheten jag hyr?
-Kontakta oss innan du bestämmer dig för att utföra några arbeten av denna typ.

Jag har tappat en nyckel till lägenheten jag hyr, vad gör jag?
-Ta kontakt med oss genom att skicka en felanmälan från tjgruppen.se eller vid akuta fall ring 0470-74 69 40.

För dig som skall flytta

Hur lång är uppsägningstiden på min hyreslägenhet och hur fungerar allt med uppsägningen?
-Uppsägning skall ske skriftligen senast vid det månadsskifte som infaller tre månader före önskad avflyttning. Om du t ex vill flytta den 1 oktober måste uppsägningen vara oss tillhanda senast den 30 juni. Därefter behöver din lägenhet visas för en ny intressent och enligt hyreslagen är du som hyresgäst skyldig att visa upp den, har du inte möjlighet till detta kan vi eventuellt göra det. 
Innan du flyttar skall vi göra en besiktning av din lägenhet, då kontrollerar vi så att inget onormalt slitage förekommit samt flyttstädningen. 

Hur bokar jag besiktning av min lägenhet innan jag flyttar?
-du kontaktar oss antingen genom kontaktformuläret längst ner på denna sidan, via mail eller telefon. 

Behöver du anmäla ett fel?

Om något inte fungerar i fastigheten, i din lägenhet eller er lokal kan du göra din felanmälan direkt här på webbplatsen.

FELANMÄLAN

Kontaktformulär

 

Jag godkänner att mina uppgifter används för att kontakta mig.